Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Legislativa Sociální reforma - články Ze zdravotně postižených se nesmí stát banda zatracených

Ze zdravotně postižených se nesmí stát banda zatracených

Z e zdravotně postižených se nesmí stát banda zatracených. Najednou jsme vykládáni div ne za zločince, každý zdravotně postižený je tedy potencionálním zlodějem. Kam jsme se to dostali? Ministr označí bez jakékoli politické zodpovědnosti část spoluobčanů nepěknými výrazy.
No nic, ono o nic nejde. To jen těch několik set tisíc lidí je politikem osočováno. Veškeré nárrhy pana ministra Drábka jsou nemístné a šílené. Dobře zkouší naši společnost. Tyto nepěknosti linoucí se z podkroví ministerské pracovny nám mají ukázat co všechno je možné. Vezme se sorta těch nemohoucích, kteří se nemohou ozvat. A čeká se jak se zachovají ostatní.

Těch podivínů na kolečkových křeslech, na berlích, nebo upoutaných na posteli si stejně nikdo nevšimne. Tak jako v minulosti se začne opět od zdravotně postižených. Vytvoří se z nich takový zkušební vzorek. Schválně se ve jménu šetření státní kasy nařídí speciální povinnosti, které nemá nikdo jiný. Ministerští tajemníci budou vyčkávat. Pokud se nikdo neozve, tak tu máme nový recept do budoucna.

Připravujete nový systém sociálního zabezpečení? Ano? Tak stačí před zavedením účelově lhát, stačí si vymyslet pár příkladů, na kterých se ukáže jak strašně se ti daní příslušníci národa chovají.  Jedna část národa uvěří a té druhé půlce to bude jedno. Zkrátka užije se demagogie a pravda nad lží a nenávistí nemá možnost vyhrát.

Nyní si v ministerských očích vybrali černého Petra ti handicapovaní. Jiní uživatelé sociálního systému nejsou nazýváni těmi nespolehlivými, nad kterými je nutné dělat dozor. Pouze ti jedni postižení jsou pokládáni za bandu lhářů, podvodníků a lotrů. Ti kteří se nemohou bránit jsou tlačeni kamsi do rohu společnosti. Jsou jim přikazovány nové povinnosti. Ministerstvo práce a sociálních věcí vidí ve zdravotně postižených větší zneužívače systému než jsou třeba uživatelé běžných sociálních dávek, nebo nezaměstnaní.

Jasně, každý vozíčkář nebo ležící člověk je alkoholikem, feťákem a bez automatů se neobejde ani minutu. Takový člověk se asi kvůli krásným ministerským očím nechá vynést do nejbližšího kasina a prohraje tam všechny dávky. V jakých představách asi žije naše vláda? Zřejmě jim kvůli samému boji mezi sebou samými nezbývá čas na normální uvažování.

Byla zahájena vládní hra na lež. Ministr coby politik lže a jeho resort také. Jeden člen ministerstva si hraje před druhým na papouška. Je zde zahájena pomalá, nádherná destrukce těch handicapovaných. Stejně neustále po vládě něco chějí, tak se jim ukáže k čemu jsou. Je zde zahájen precedenc zahajující skon sociálního myšlení. Peníze hrají prim před člověkem. Celá tato situace vzkazuje cosi do budoucnosti.  Nastiňuje politikům nová pravidla chování. Z jedné skupiny občanů je vytvářena banda kriminalizovaných a toto je velmi nebezpečné. Vše může vyústit k postupné segregaci a pomaličkému upírání práv, nebo přidávání povinností, které nikdo jiný nemá.

Zakládá se skupina zatracených, na které má společnost pohlížet skrze prsty. Je jedno kdo bude po této šílené vládě vládnout. Pravice nebo levice jsou ve výsledku jedna mince s minimálními rozdíly. Handicapovaní jsou nazváni padouchy nového systému, a tak musí být za užití pochybných sociálních karet sledováni. Po jedné skupině obyvatel je požadované, aby dokládali na co a kdy poskytnuté finance používají. Pokud tato povinnost je vedena pouze na nás zdravotně postižené, tak je to velmi špatné.

Proč nemusí maminka na mateřské dokládat jestli své dávky používá na plenky, nebo nezaměstnaný proč nemusí dokládat všechny peníze na co použil, nebo střeba starobní důchodce, proč ten nemusí dokládat na co využívá svůj důchod? Bez jakýchkoli faktických zjištění jsou národu vykládány pohádky. Dochází ke slovíčkaření, vykládají se polopravdy a lži. Tato vláda se snaží vehementně udělat z nás všech co máme nějaký ten tělesný handicap zatracence bez naděje na normální a plnohodnotný život.

Bojím se budoucnosti co přinese. Bude pokračovat potřeba označování nemohoucích a takzvaně pro nacionální pravičáky nepotřebných? Dočkáme se také nějakých slušivých nášivek? Pokud bude zachován stejný styl a způsob oklešťování občanských práv, tak je možné, že jednou se s tímto vším můžeme setkat. V této sociální reformě nejde jen o dnešek, ale jde také o vzkaz pro časy budoucí. Handicapovaní mají jednou provždy dostat nálepku kriminálníků zneužívajících systém.

Nejsme příživníky. Jsme jen zdravotně postižení, jsme nemocní, nemůžeme se obejít bez pomoci státu. Pro toto všechno si nezaloužíme žádné škatulkování. Nejsme bandou zatracených, to jen tato vláda a politici se snaží navodit takové zdání. Jsme občany jako každý jiný člověk v této zemi. Poskytnout pomoc zdravotně postiženým není levicovým ani pravicovým činem. Pomoc takovým lidem je zkouškou lidského charakteru a slušnosti.

Jaký charakter má tato vláda, když kašle na lidi, kašle na lidskou slušnost pomoci? Je mi z toho akorát tak na zvracení. Drábkovláda se snaží zavést zvířecí styl chování, během kterého je neslušné pomoci postiženému. Český národ prohrává, je to tak správné?

Jiří Hrebenar, úterý 3. květen 2011


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

narozky6
m-r-polsko2011-04
rovna_prava_pro_vsec...
70_2soutezni_den_290...
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.