Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Z kultury Pozvánka na den otevřených dveří do Domu služeb organizace SONS v Praze

Pozvánka na den otevřených dveří do Domu služeb organizace SONS v Praze

M ilí přátelé, zapsaný spolek Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, obecně prospěšná společnost Tyfloservis a obecně prospěšná společnost TyfloCentrum Praha si Vás dovolují jako každým rokem pozvat na DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ DOMU SLUŽEB PRO NEVIDOMÉ.

Kde: Krakovská 21, Praha 1
Kdy: ve čtvrtek 13. listopadu 2014 od 9:00 do 17:00 hod.

Rádi Vás uvítáme v centru poskytujícím specifické služby nevidomým a slabozrakým. Uvidíte speciální učebny, odborná pracoviště i klubové prostory, ve kterých se nevidomí učí dovednostem nezbytným pro jejich plnohodnotný život.

Vás, kteří již využíváte některé z našich služeb, zveme: Pojďte se podívat mezi nás a na místa, kde ony  služby vznikají a odkud jsou z velké míry i realizovány.

Pokud jste zrakově postižený a žádnou ze služeb ještě neznáte, přijďte se s nimi osobně seznámit a poslechnout si něco o tom, co všechno a jak pro Vás nabízíme.

Po celý den bude možné navštívit všechna pracoviště, odborné kabinety a setkat se s pracovníky, kteří pro Vás zajišťují širokou škálu služeb.

S čím vším konkrétně se můžete u nás v daný den seznámit, najdete níže v tomto emailu.

Na setkání s Vámi se těší

Mgr. Václav Polášek- prezident SONS ČR
PhDr. Josef Cerha - ředitel Tyfloservisu, o.p.s.
Ing. Jiřina Polášková - ředitelka TyfloCentra Praha, o.p.s.

a všichni pracovníci DOMU SLUŽEB, Krakovská 21, Praha 1

Jsou vítáni jednotlivci i skupiny, potenciální klienti, jejich rodinní příslušníci i příznivci a přátelé nevidomých a slabozrakých.

V průběhu dne se můžete seznámit:
  • s metodami nácviku samostatné chůze, stolování, vaření, vlastnoručního podepisování nebo čtení a psaní slepeckého Braillova písma, stejně jako se speciálními optickými pomůckami a kamerovými lupami (Tyfloservis)
  • s pomůckami denní potřeby (Prodejna pomůcek pro nevidomé SONS)
  • s učebnou výpočetní techniky, kde se nevidomí lidé učí pracovat s počítačem i internetem bez použití monitoru a myši (Tyflokabinet SONS)
  • s prostorami pro rozvoj manuálních dovedností, pohybu, vědomostí i pro klubové setkávání (SONS, TyfloCentrum)
  • s ukázkou reliéfních vodicích linií s ozvučeným semaforem
  • s praktickými ukázkami speciálních reliéfních, akustických i světelných naváděcích systémů usnadňujících orientaci těžce zrakově postiženým (Metodické centrum odstraňování bariér SONS)
  • s programem podpory pracovního uplatnění zrakově postižených (SONS, TyfloCentrum)
  • s půjčovnou kompenzačních pomůcek (SONS, TyfloCentrum)
  • s možnostmi volnočasových aktivit zrakově postižených (SONS)
  • s Navigačním centrem SONS pro nevidomé
  • s Knihovnou digitálních dokumentů (SONS).

13. listopad si jako Den nevidomých připomínáme v upomínku na zakladatele systematického vzdělávání nevidomých, Francouze Valentina Haüye. Ten také v roce 1784 v Paříži založil první výchovně vzdělávací zařízení pro nevidomé.

V. Haüy se narodil 13. listopadu 1745. Den jeho narození, vzhledem k jeho pedagogickému odkazu, zvolili v roce 1947 dva naši významní pedagogové působící na školách pro nevidomé (Rudolf Krchňák a Lubomír Nop) za Den nevidomých.

Pro školy a instituce: V případě, že plánujete návštěvu jako skupina, prosíme na níže uvedeném kontaktu o potvrzení účasti předem, a to do 11. 11. 2014. Děkujeme.

Kontakt:

Tel.: 221 462 462 - 221 462 111
Fax: 221 462 461
E-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení povolte JavaScript
www.sons.cz
www.tyfloservis.cz
www.praha.tyflocentrum.cz


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

P6231615
img_3743
konf-bez-barier22
rovna_prava_pro_vsec...
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.