Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Vaše příběhy Vyklubal se z něho slaboch

Vyklubal se z něho slaboch

S Jirkou se Magda seznámila v posledním ročníku na střední škole. Byl to kluk, který zrovna neměl dobrou pověst. Hodně pil, poflakoval se a dělal lumpárny. Ale znáte to: „láska je slepá?“ Magda se zamilovala až po uši a vdávala se, už po roční známosti s Jirkou, i když věděla, že Jirka bohužel miluje víc alkohol než ji. Dlouho to ignorovala a dělala, že to nevidí. Naivně si myslela, že se kvůli ní změní a přestane pít. Bohužel pravda byla úplně jiná.

Ani jejich líbánky nedopadly moc dobře. Spíš bych je nazvala slzavým údolím a Magda se probudila do tvrdé reality. Osm měsíců po svatbě Magda otěhotněla. Byla moc šťastná, protože po miminku vždycky toužila. Zároveň jí to dávalo naději, že možná kvůli miminku se Jirka změní. Jenže život měl pro Magdu ještě další nečekané překvapení. Ve 29. týdnu těhotenství dostala bolesti a předčasně porodila. Byl to pro ni další šok. Nečekaně se stala mámou holčičky Adélky, která vážila jen něco málo přes kilo. Po porodu ji museli oživovat a podle doktorů nebyla prognóza vůbec dobrá. Malou Adélku viděla poprvé až několik dnů poté, co přišla na svět. Když ji sestřička přivedla k inkubátoru a Magda uviděla to maličké stvoření, rozplakala se štěstím a bolestí zároveň. Přesto, že byla napojena na různé přístroje a hadičky, byla to pro ni ta nejkrásnější holčička na světě. A právě v těchto těžkých životně důležitých chvílích přišla další zkouška. Její manžel Jirka, jediný člověk, na kterého se Magda spoléhala, očekávala útěchu, podporu a pomoc, ji opustil. Rozhodl se totiž, že toto není nic pro něj a tak odešel.

Jedinou sílu a naději do dalších dnů jí dodávala malá Adélka, která ji sama moc potřebovala. Navzdory všemu Adélka bojovala jako lvice a díky její touze žít se její zdravotní stav zlepšil. Po dlouhých 11 týdnech je konečně pustili domů. Na tuto chvíli Magda asi nikdy nezapomene, když si domů přinesla svého andílka a položila ji do připravené nazdobené postýlky. To co tehdy prožívala, se nedá popsat žádnými slovy. Dneska je Adélce rok a půl a Magda je na ní moc pyšná a hrdá. Dokázali to jen spolu. Adélka je krásná, zdravá a šikovná holčička a Magda věří, že teď už spolu zvládnou úplně všechno. Magda se rozvedla a manžel Jirka o malou Adélku nejeví zájem. Ještě ji ani neviděl. Magda věří, že časem možná potká i toho správného chlapa, který je obě bude doopravdy milovat.

Evita


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

cyklomaraton-k24-201...
luhacovice-11
63_vylet_2809-1407
P5303047
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.