Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Vaše příběhy Žárlivost jí změnila život

Žárlivost jí změnila život

H loupá a nesmyslná je žárlivost a často nás dokáže doslova oslepit. Hloupě a nesmyslně! Když pak procitneme, může být pozdě. Zažila to i Lucie, která bezdůvodně obvinila nejlepší kamarádku Kamilu. Omluvit se jí však už nestihla. A dodnes toho lituje.

Kamila bydlela s rodiči ve vedlejším domě, společně chodily do školy a trávily spolu spoustu času, víkendů a prázdnin. Rozuměly si, dokázaly si pomáhat a pořád si měly co povídat. Vypadali skoro jako dvojčata, líbila se jim stejná móda, podobné účesy. Staly se z nich nerozlučné kamarádky.

Bylo vidět, že jim ostatní holky docela závidí. Spousta z nich se totiž dokázala rozhádat i pro úplnou hloupost. Ani kluci nebyli, až do jistého okamžiku jejich důvodem k hádkám. O kluky neměly nouzi, na koho ukázaly, toho měly. Pohádaly se jen jedenkrát, ale bohužel to jednu z nich stálo život.

Tenkrát na diskotéce Lucka potkala Jirku, a hned z toho byla láska jako trám. Nevěděla, kde se v ní vzaly ty obavy, ale začala mít dojem, že se její kámoška Kamila do Jirky zamilovala taky. Do té doby si myslela, že není žárlivá, ale najednou musela ty dva pořád hlídat. Protože si s Jirkou dobře rozuměli, vyráželi za zábavou všichni tři společně. Lucku ale neustále hlodalo podezření, jestli si ti dva nerozumějí až příliš dobře. Začala si přát, aby si Kamila, taky někoho našla a ona už nemusela žárlit. Jenže Kamila se k tomu neměla. Takže si Lucka umanula, že ji s někým seznámí.

Na diskotéce jí začala ukazovat každého „skvělého“ kluka. Dokonce za některými zašla a zeptala se, zda se jim Kamila líbí, jestli se s ní nechtějí seznámit. Když to Kamila zjistila, naštvala se, že ji takhle ztrapňuje. Jednou, přímo na zábavě, Kamila na Lucku vyjela, proč ji pořád někoho dohazuje. Jirka se navíc postavil na její stranu. Prý, když bude chtít, kluka si najde sama. Lucie se do nich pustila a udělala jim šílenou žárlivou scénu. Oba se ji snažili uklidnit, ale bylo to spíš přilévání oleje do ohně. Nechápala, kde se v ní vzalo tolik vzteku. Na Jirku hystericky ječela, dokonce mu dala facku. A Kamile řekla, že ji zklamala, a že o takovou kamarádku nestojí. Kamila ji jen odpověděla, že nemá smysl se dál hádat, že pojede raději domů. Ale bohužel zrovna nejel noční autobus. Lucka jí navíc řekla, že tentokrát s nimi autem rozhodně nepojede. Tak si vzala bundu, rozloučila se s Jirkou a Lucii řekla, že až jí bude líp, tak se má ozvat. A to bylo naposledy, co ji Lucie viděla.

Za hodinu chtěla Lucie jet domů. Kousek před vesnicí, kde bydleli, je zastavili policisté. Musíte počkat, protože se před půlhodinou stala dopravní nehoda. Kolem havarovaného auta byl frmol, pobíhala tam řada záchranářů i hasičů. A pak Lucie na nosítkách uviděla kamaráda Ondru, který byl na zábavě také. Byla si jistá, že právě s ním viděla Kamilu naposledy. Úplně v šoku vystřelila z auta.

A pak ji uviděla… Kamila ležela na zemi, nehýbala se a byla celá od krve. Prý zemřela před pár minutami. Později se Lucie dozvěděla, že Kamila seděla na místě spolujezdce nepřipoutaná. Řidič byl opilý a nezvládl zatáčku. V autě tehdy jelo pět lidí, ale všichni kromě Kamily měli jen drobná zranění.

Lucii to sice nikdo nevyčítal, ale stejně ví, že kdyby se tenkrát večer nepohádaly, mohla kamarádka Kamila ještě žít. Po nehodě to Lucie psychicky nezvládla, proto musela změnit školu a po čase i bydliště. Dodnes vozí na její hrob kytky a omlouvá se jí za svoje jednání. Ona by jí možná odpustila, ale sama sobě asi odpustit nikdy nemůže.

Ivona Ciencialová


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

83_ruzne_0110-0942
luhacovice-08
luhacovice-19
konference-karvina01
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.