Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Vaše příběhy Sousedka jí svedla manžela

Sousedka jí svedla manžela

e se může život zhroutit bez varování jako domeček z karet, o tom se přesvědčila i moje kamarádka Hanka. Vdávala se mladá, zamilovaná a s mužem měla spoustu ideálu a společných představ o životě. Po roce společného bydlení s jeho rodiči se jim podařilo koupit si vlastní dvoupokojoví byt. To bylo radostí! Nadšeně si hnízdečko lásky zařizovali, těšili se z prvních Vánoc. Muž ji zahrnoval pozorností. K dokonalému štěstí jim chybělo jen dítě, po kterém Hanka tolik toužila.

Ve vedlejším bytě žila hlučná rodina a z bytu se často ozývaly hádky a křik. Jednoho dne zazvonila ona sousedka a přišla si půjčit kávu, kterou zapomněla koupit. Seznámily se a ona se představila jako Magda. Byla prý takový tichý, nevýrazný, nesmělý typ a dokonce o 5 let starší od Hanky. Extra dobrý dojem na ni neudělala. Jenže postupem času se stále potkávaly a povídaly si, a tak se z nich staly dobré kamarádky. Dokonce jí dohodila místo ve firmě, kde také pracoval její manžel.

Kolikrát mi říkala jaké má v životě štěstí, že má báječného muže, práci která ji baví a k tomu ještě získala další skvělou kamarádku. K tomu všemu už dva měsíce věděla, že do rodiny co nevidět přibude i nový člen. S radostnou novinou se rychle svěřila Magdě. Ta jí poradila, aby o svém těhotenství svému manželovi Pavlovi ještě neříkala, že to bude lepší až po návštěvě lékaře, který to potvrdí, a hlavně že bude mít jistotu, že je vše v pořádku. Růžové brýle měla na očích až do chvíle, než potkala sousedku, která bydlela o patro výš.

Hned po pozdravu na ni vybafla: „Hanko, dávej si pozor na Magdu, hřeješ si hada na prsou!“ Vůbec nechápala o čem je řeč. A ona pokračovala: „Ty nemáš tušení, o čem mluvím?“ Magda ti chce přece odlákat manžela. Vetřela se už do nejednoho manželství. U nás bylo kvůli ní jeden čas také pěkně horko, s muži to opravdu umí. Hanka ji jen vztekle odsekla, že se určitě plete, to jsou jen pomluvy. Mávla rukou a naštvaně odešla. Namlouvala sama sobě, jen nám někdo závidí naši pohodu a štěstí. Taky si nechtěla připustit, že by ji manžel podváděl s její kamarádkou.

Když dorazil Pavel z práce domů, udeřila na něj, jestli s Magdou něco má. Rozčílil se, že přece nebude věřit klepům, že na tom není ani špetka pravdy. V hlavě ji sice vrtaly manželovy časté přesčasy i to, že se s Magdou často vraceli ze zaměstnání spolu a pěkně vysmátí…. Za pár dní byla objednaná ke gynekologovi a ten jen potvrdil její tušení, že je ve třetím měsíci těhotenství. Vyslechla si krásná slova o miminku a celá nažhavená chtěla tuto radostnou zprávu sdělit manželovi. Protože nechtěla čekat, až příjde Pavel z práce domů, běžela ještě to dopoledne sdělit mu tu radostnou novinu. Když zaklepala na jeho kancelář, nikdo se neozval. Zkusila to ještě jednou a pak bez vyzvání stiskla kliku a vešla. To, co uviděla, ji doslova položilo na kolena. Na stole ležela Magda s vyhrnutou sukní a odhaleným výstřihem a Pavlova ruka hladila její poprsí. Ani sama nevěděla, jak dlouho tam stála, co říkala a jak se dostala ven. Před budovou se musela opřít o strom a všechno vydýchat, jenže se ji zatočila hlava a na víc si nevzpomíná… Probrala se až v nemocnici, kde na její posteli seděl Pavel a po tváři se mu koulely slzy jako hrachy. Stále jen dokola opakoval: „Odpust mi Haničko, prosím odpust mi…“

Ivona Ciencialová


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

konf-bez-barier11
26_zahajeni_2609-162...
m-r-polsko2011-08
okolo-msk2011-106
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.