Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Vaše příběhy Jak si vážit života a životních hodnot

Jak si vážit života a životních hodnot

C hci se s vámi podělit o můj příběh. Mám nemoc Svalová psinální neuropatie. To je od umírání svalstva. Je to genetické onemocnění. Proč píšu? Od dětství se o téhle nemoci moc nemluvilo, když jsem byla dítětem. Ale věděla jsem, že jsem jiná, byla jsem negramotná, už v té době.

Za několiklet jsem si nechla a udělat vyšetření a biopsii, vzorek z nohy mně brali. Tam se vše potvrdilo, že tu nemoc mám a budu na invalidním vozíku. Mám hodně omezení, práci si nemůžu najít. Ale přesto chci tím hlavně říci, že si vážím života, každé maličkosti životní. A vnímám vánoce, ale ne aby bylo plno dárků, ale vnímám tu radost, ve městě,jak svítí osvícený strom, jak jsou všude krásné výlohy vánoční. A tak vnímám každé iné období. Jinak vážím si života a to co máme kolem sebe, těch krásných maličkostí, radostí. Nestojí to peníze, ale vnímat kolem sebe to co máme. Netrapte se nemocemi, žijte nadále, co máme kolem sebe. Chci tady dodat inspiraci druhým lidem, co mají nemoc jako já, i když na tuhle nemoc není lék.

Čtenářka I.Z.
__________________________________
Originál, jak nám příběh přišel do redakce:

CHCI SE SVMAI PODĚLIT O MUJ PŘIBEH.MAM NEMOC SVALOVAPSINALNI NEUROTAPIE.TOJE OD UMIRANI SVASTVA.JE TO GENTEKE ONEMOC.PROČ PIŠU OD DESTVI SE OTEHLE NEMOCI MOC NEMLUVILY KDYŽ SJEM BYLA DITĚTEM.ALE VĚDĚLA SJEM ŽEJSME JINA BYL SJEM NEGRAMOTNA.UŽ VTE DOBĚ. ZA NĚKOLIK LET JSME SI NSECHALA UDĚLA TVYŠTŘENI A BIPOPISI VZOREK S NOHY MĚ BRALI. TAMS EVŠ POVTRDILO.ŽE TU NEMOC NEMAMA BUDU NA VINVALIDNIM VOZIKU. MA HODNĚ OEMZENI PRACIS I NMEUŽU NAJIT. ALE PŘESTO CHI TIM HALVNĚ ŘICI.ŽE SI VAŽIM ŽIVOTA KAŽDE MALIČKOSTI.ŽIVOTNI.A VNIMA VANOCE ALE NE ABY BYLO PLNO DARKUAL VNIMA TURADOST. VEMĚSTĚ JAKS VITI OSVICENY STROM. JAK JSOU VUEDE KRASNE VYLOHY VANOČNI.ATKA VNIMAM KAŽDE JINE OBODBI.JINAK VAŽE TSI ŽIVOTA A TO CO MAME KOLEM SEBE. TĚCH KRASNYCH MALIČKOSTI. RADOSTI.NESTOJI TO PENIZE.ALE VNIMAT KOLEM SEBE TO CO MAME. NEPTRPATE SE NEMOCEMI.ŽIJTE.NADALE COMAME KOLEM SEBE.CHI TADY DODAT INSPIRACI. DRUHYM LIDEM CO MAJI NEMOC JAKO JA I KDYŽ N TUHLE
NEMOC NENI LEK.
JEŠTĚ JSM CHTĚLA DODAT JAK PIŠU JE TOU NEMOCI.TKA ZA TO NEMUŽU JAK JE TO PSANE. I TADY JA K TO PIŠI.JE VYKON PRO MĚ.IUMIRA MĚ SVASTVO V RUKACH.TAK TOJE TIM .


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

rakousko2011-19
P5303061
konf-bez-barier09
48_1soutezni_den_270...
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.