Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Vaše příběhy Nevzdávám to

Nevzdávám to

V V roce 1988 jsem onemocněla Roztroušenou sklerózou (RS). Dlouho jsem nevěděla, co mi vlastně je. Na mé otázky mi bylo řečeno lékaři: nepátrejte příliš o své nemoci. Tak jsem dost tvrdým způsobem zjistila, že si budu muset poradit sama. Shodou okolností jsem jela do lázní do Vráže a setkala se s předsedou ROSKY Písek a ten mě nasměroval na ROSKU FM. Začala jsem se orientovat v problémech nemoci.
Léčba, která mi byla naordinována, nezabírala. Proto jsem začala cvičit jógu, zdravotní cvičení a později mě začalo zajímat čínské cvičení, cvičení s míčem a jinými pomůckami. Navíc vitamíny, minerály a sláva – zdravotní stav se začal po 4 letech zlepšovat. Udělala jsem si cvičitelský kurz a pomáhám lidem s RS ale i s jinými onemocněními. Pozitivních zkušeností je spousta. Je to ale na každém. Já mohu poradit, povzbudit, ale cvičit už musí každý sám. Opravdu to jde. Chodím teď už bez hole a usmívám se na svět. Zkuste to taky.

Věra Moravcová



 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

P6265909
P6231602
img_3652
edf-tour-2010-bielsk...
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.