Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Knižní tipy Orlické hory známé i neznámé

Orlické hory známé i neznámé

Petr David, Vladimír Soukup
Euromedia Group - Universum 2022, 248 s.

Orlické hory nabízí nejen vyhlášená rekreační centra, ale i klidná místa, kam mnoho návštěvníků nevkročí. Najdeme tu mimořádně hodnotné přírodní lokality od pralesa Bukačka až třeba po Zemskou bránu.

Mezi obdivované památky patří jedinečné zámky v podhůří, ať už v Častolovicích, Doudlebech nad Orlicí či Novém Městě nad Metují, a můžeme navštívit i kostel v Neratově, jehož osud a podoba u nás nemají obdoby. Atraktivní je rovněž soustava vojenského opevnění z let 1935–1938. Na nádherná putování od jara do zimy lze využít kolo i běžky, vždyť hřebenovka Orlických hor patří u nás k nejkrásnějším.

 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

P5303057
v-dolina2010-03
luhacovice-16
v-dolina2010-19
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.