Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Knižní tipy Ranní špek. 100 + 1 hádanka

Ranní špek. 100 + 1 hádanka

Dalibor Gondík
na cesty, na chatu, na nervy, pro radost

Radioservis 2021


Oblíbený pořad Ranní špek, vysílaný na Dvojce, jedné z nejoblíbenějších rozhlasových stanic, probouzí pět dnů v týdnu spáče i jejich mozkové závity vtipnými hádankami. Sto a jedna z nich byla vybrána do knihy, aby mohly osvěžit i během dne.

Dalibor Gondík s kolegy svého týmu Reginou Květoňovou, Jakubem Kaločem a Eliškou Švepešovou nabízí hádanky „na nervy i pro radost“, které zpříjemňují nejen procitání do nového dne. Zábavnou formou procvičují koncentraci, pohotovost, paměť i logické uvažování. Odpovědi se představují různě obtížnými nápovědami, jež mohou někdy i lehce zmást, jako třeba v případě výrazu sníh, jež mlsalové milují, zato řidiči nenávidí.
Všichni, kdo oplývají nezbytnou dávkou hravosti, poetiky, stejně jako logiky budou knihou Ranní špek nadšeni. Zpestří a rozradostní jim každou chvíli jak hándankami, tak vtipnými ilustracemi Miroslava Bartáka.
„Ať jste kdekoli a pojedete kamkoli, vezměte si s sebou naši knížku a bavte a trapte sebe nebo okolí. A uvidíte, že se budete usmívat. Úsměv je přece lék na všechny choroby a neduhy. Tak si ho dopřejme.“

Dana Vondrášková







 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

PICT0145
edf-tour-2010-bielsk...
img_9253
socialni-podnik01
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.