Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Knižní tipy Hashimotova tyreoiditida

Hashimotova tyreoiditida

Hashimotova tyreoiditida

Izabella Wentz
90denní plán léčby štítné žlázy vedoucí k obnově kvality života

Známá americká doktorka Izabella Wentz se po absolvování studia farmacie věnuje lidem s Hashimotovo tyreoiditidou, která jí byla také diagnostikována. Svoji profesní kariéru zasvětila studiu příčin a možnostem léčení tohoto onemocnění. Její znalosti, zkušenosti a holistický přístup pomohly lidem zlepšit zdraví. Stejně jako její první kniha Hashimoto´s Thyroiditis: Finding and Treating the Root Cause se i tato stala bestsellerem.

Hashimotova tyreoiditida je chronický autoimunitní zánět štítné žlázy, jenž bývá častou příčinou hypotyreózy a postihuje 5 % obyvatelstva. Štítná žláza zodpovídá za správnou funkci těla. Je-li snížena její činnost, projevuje se to nejen nedostatkem energie, ale symptomy onemocnění mohou mít katastrofální dopad na zdraví. Když se Izabella Wentz dozvěděla, že sama touto nemocí trpí, zjistila, že se nedostává informací ohledně životního stylu, jakožto součástí léčby. Rozhodla se to změnit a výsledky tříletého výzkumu a dvouletého testování spolu s vlastními zkušenostmi zúročila ve své knize. Na základě klinické praxe nabízí účinný ozdravný 90denní plán léčby štítné žlázy k obnově kvality života, jímž vyléčila sebe i tisíce dalších lidí.

Autorka seznamuje s přístupem léčby, zaměřeným na příčinu onemocnění, díky němuž se lze uzdravit nebo v případě, že štítná žláza je již zničena, zlepšit zdraví. Jde o základní léčebné programy na regeneraci jater, ozdravení nadledvin, obnovu střevní rovnováhy. Jde také o zaměření na léčebné programy pro optimalizaci hladiny hormonů štítné žlázy, výživu a živiny, překonání stresu, léčbu infekce a odstranění toxických látek. Krok za krokem informuje o jednotlivých způsobech, vysvětluje, co vše obsahují a odpovídá na důležité otázky s tím spojené.

Ačkoliv je Izabella Wentz zkušenou lékárnicí, propaguje jako způsob léčby především zdravý životní styl, který mnohdy pomáhá mnohem více než jakékoliv léky. „Musíme léčit pacienta, ne laboratorní hodnoty!  Příznaky pacienta jsou klíčové!“ říká, a ví, o čem mluví, neboť propagovanou léčbu s úspěchem vyzkoušela sama na sobě i na tisíci pacientech, kteří ji navštívili. Její publikace je vynikajícím průvodcem k uzdravení každému, komu byla nemoc diagnostikována. „Ať jste na své pouti kdekoliv, chci, abyste věděli, že se vše může zlepšit a vy se budete cítit lépe, pokud vezmete své zdraví do vlastních rukou a uděláte ve svém životě potřebné změny. Tato kniha je prvním krokem.“ ujišťuje.

Anag 2019, 384 s.

Dana Vondrášková




 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

p1140653
v-dolina2011-09
konf-bez-barier07
10
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.