Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Knižní tipy Získejte zpět svou energii

Získejte zpět svou energii

Získejte zpět svou energii

Dr. Maurice Tran Dinh Can, Juliette Jarre
Jak se zbavit únavy

Renomovaný vietnamský lékař a akupunkturista se čtyřicetiletou praxí úspěšně léčí únavu a psychosomatické potíže. Díky jeho umění se každý, kdo ho v jeho pařížské ordinaci navštíví, cítí opět dobře a plný životní energie.

Doktor Tran ví, že pacient, který si stěžuje na únavu, většinou ani netuší, co vše se za tím skrývá. Proto napsal knihu, která se původu, důsledkům a léčbě únavy věnuje. V úvodu nabízí krátký dotazník na téma, jak se cítíme. Odhaluje příčiny příznaků, nepříjemných pocitů a zejména funkci, kterou přitom hraje náš mozek. Rozlišuje únavu fyzickou od únavy mozku, který pak pracuje na hranici svých sil, a proto vysílá chybné pokyny, které mají za následek špatné reakce v cílových orgánech. Výsledkem déle přemáhané únavy může být například deprese, vysoký tlak nebo Alzheimerova choroba.

Mozková únava se nejdříve projeví tam, kde jsou naše slabá místa a narušuje spánek, psychiku, psychomotoriku, dýchání, řečové centrum a kardiovaskulární systém. Autor zmiňuje svoji osvědčenou metodu léčby a zdůrazňuje význam dostatečného a kvalitního spánku, Na únavu nahlíží jako na důležitého pomocníka, který nám ukazuje, kdy je třeba poskytnout mozku oddech, aby si udržel výkonnost. V době, kdy společnost klade na jedince stále vyšší nároky a propaguje neustálé výkony a činorodost, je třeba umět držet úkoly v mezích a rozpoznat, kdy je třeba si odpočinout. Spánek může výborně posloužit jako základní lék. Pro ty, kteří trpí jeho poruchou či nespavostí, jsou uvedeny jednoduché, ale účinné techniky. Autor své zkušenosti a rady dokládá na zajímavých případech z praxe a laskavým, přátelským způsobem nás motivuje, abychom znovu nabyli své rovnováhy a zachovali si “vnitřní ekologii“.

Anag 2019, 136 s.

Dana Vondrášková




 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

img_9221
p1140802
edf-tour-2010-bielsk...
Olympiada_v_Sizuoka3
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.