Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Knižní tipy Šimon chce být krotitelem (portál)

Šimon chce být krotitelem (portál)

Šimon chce být krotitelem
Robin Král

Našeho souseda Tima posedla pantomima, Bedřich bude beduínem, Šimon chce být krotitelem a o čem sníš ty?

V této knížce si společně s dětmi můžete přečíst o dětských touhách a o hrách na povolání dospělých. Povolání skutečná, snová i pohádková. Verše básniček pracují se zvukomalbou, přirozeně rozvíjejí slovní zásobu dětí, smysl pro rytmus a neméně důležitý smysl pro humor. Spolu s nápaditými obrázky Gabriela Filcíka mohou být malým čtenářům zdrojem poznání, výzvou ke hře, inspirací k otázkám a rozhovorům.
Robin Král je absolventem oboru estetika na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a oboru tvorba textu a scénáře na Vyšší odborné škole při Konzervatoři Jaroslava Ježka. Kromě básniček pro děti i dospělé píše především písňové texty. Spolupracuje například s Divadlem Spejbla a Hurvínka nebo s kapelou Toxique. S jeho tvorbou pro děti se čtenáři mohli setkat v časopisech Sluníčko a Můj Vláček.
 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

PA062160
64_vylet_2809-1423
84_ruzne_0110-0943
m-r-polsko2011-05
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.