Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Články/Aktuality EYEPORT – přístroj ke zlepšení zraku

EYEPORT – přístroj ke zlepšení zraku

B yl vyvinut pro zlepšení zrakové pozornosti. Jeho používání pomáhá zlepšit koordinaci očí, která je užitečná při čtení a porozumění čtenému textu, nebo i při sportovních výkonech. Systém procvičování funguje velmi jednoduše. Střídavé blikání červeného a modrého světla stimuluje oční svaly k pohybu všemi směry a k následnému uvolňování a relaxaci. Blikání světel nutí oči dívat se horizontálně, vertikálně i diagonálně, blízko a do dálky. Tímto způsobem se procvičují oční svaly, které při nošení brýlí nejsou dostatečně využity.

Při používání EYEPORTU lze nastavit 3 programy, u každého programu se červené a modré světlo střídá jiným způsobem. Lze nastavit i rychlost od nejpomalejší (0) po nejrychlejší (9). Programy a rychlost postupují podle toho, jak se zlepšuje výkonnost očí. Jako pomoc si můžete nastavit zvuk, který uslyšíte pokaždé, když se rozsvítí světlo.

EYEPORT není náročný na manipulaci, je snadno přenosný a je napájený čtyřmi bateriemi AA. Pro úsporu baterií je nastaven tak, že pokud se déle než 2 minuty nepoužívá, tak se automaticky vypne. Součástí balení jsou speciální modro-červené brýle, které jsou určeny na procvičování každého oka zvlášť.

Je vhodný i pro děti: Procvičování očí podporuje proces učení. Aby děti byly schopny správně zpracovávat informace, obě oči musí:
  • dívat se přesně a koordinovaně na stejné místo na stránce
  • zaměřit se na slova
  • při pohybu po stránce zůstat zaostřené
  • při sledování řádek musí pracovat jako tým

EYEPORT není určen k tomu, aby se pacienti zbavili nošení brýlí. Při používání dioptrických brýlí jsou oči nuceny dívat se jen do jednoho místa. Tím se oční svaly přestanou používat a postupem času ochabují. Je to jeden z důvodů, proč při dlouhodobém nošení brýlí pacienti potřebují stále silnější brýle.

EYEPORT není určen k léčbě dyslexie a dalších specifických poruch. Přináší zlepšení vizuálních schopností u normálních, nikoli patologicky změněných očí.

Stačí obětovat jen 10 minut denně a pak už jen sledovat zlepšující se výsledky.

Jiří Gazur


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

img_9055
img_9100
luhacovice-04
rovna_prava_pro_vsec...
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.