Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Články/Aktuality Žádost o příp. podporu ZTP chlapce - sportovce

Žádost o příp. podporu ZTP chlapce - sportovce

O brátilo se na nás občanské sdružení Veselý vozíček s žádostí o případnou podporu ZTP chlapce Lukáše (16), který přišel ne vlastní vinou o obě dolní končetiny při vlakovém neštěstí v roce 2005. V žádosti dále pokračuje: „Nevzdal to a odhodlaně bojuje s těžkým handicapem.

Od této doby se podařilo za podpory mnoha lidí Lukášovi ujít velký kus cesty jeho nelehkým životem. Stal se z něj dokonce úspěšný sportovec. Věřím, že jeho životní příběh a odvaha by mohl být inspirací i pro nás zdravé a možností k zamyšlení, zda by bylo možné ho nějakým způsobem podpořit v jeho úsilí.

Současná ekonomická situace se bohužel stále neutěšeněji projevuje v neustále rostoucích nákladech na potřebné služby, dopravu, rehabilitace a celou řadu dalších souvisejících činností nutných k zajištění života dítěte s těžkým tělesným handicapem. I přes snahu nás (Lukášových nejbližších) nejsme schopni stále rostoucí výdaje a náklady bez cizí pomoci dlouhodobě hradit. Z tohoto důvodu si Vás dovolujeme oslovit a zdvořile požádat, zda byste mohli Lukáše v jeho úsilí podpořit a alespoň trochu pomoci zpříjemnit jeho zatím dětský život- nejlépe finančním darem. Lze samozřejmě dohodnout i jiné formy pomoci.

Veškeré podstatné informace o Lukášovi včetně fotek a videí a také příslušných dokumentů naleznete na webových stránkách www.veselyvozicek.cz

Ač by bylo nejlepší posílat veškerou podporu přímo Lukášovi, stávající legislativa toto bez zdanění neumožňuje a také s ohledem na věk Lukáše se vše musí řešit přes právnickou osobu. Z tohoto důvodu jsme - Lukášovi nejbližší - založili obč. sdružení Veselý vozíček, jehož prostřednictvím vás nyní za Lukáše oslovujeme. Veškerá činnost prioritně směřuje Lukášovi. Rodiče Lukáše tak rozhodují o veškerém dění a činnosti sdružení. Veškerá povolení jsou k dispozici na web. stránkách v sekci dokumenty. Na finanční i konkrétní dar vystavíme řádné potvrzení resp. darovací smlouvy vč. dalších náležitostí.

Rádi Vám odpovíme na případné dotazy.

Tel. 728 799 015 (mobil přímo na otce Lukáška), e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení povolte JavaScript ,
č. účtu 73856002 / 2700 (UniCredit Bank)

S pozdravem a poděkováním za Vaši odpověď a snad i pomoc

za občanské sdružení - Jaroslav Karmášek


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

IMG_1014
krajske_shromazdeni_...
p1140716
edf-tour-2010-bielsk...
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.