Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Články/Aktuality Pozor na nebezpečnou vůni (Ordinace.cz)

Pozor na nebezpečnou vůni (Ordinace.cz)

M inisterstvo zdravotnictví varuje před vůní Diableu eau de parfum. Obsahuje totiž látku, která může vážně poškodit vaše zdraví. Toaletní vodu dovezla firma TMT Cosmetics OC, Libušská 460, Praha 4 - Písnice, země původu je neznámá. Prodejcem je Van Kim Le, Středová 4600, Zlín a distributorem je G.F.G. Company Ltd., spol. s r.o., Severozápadní IV 360/21, 140 00 Praha 4.

Toaletní voda je ve skleněné lahvičce o objemu 55 ml s mechanickým rozprašovačem a stříbrným uzávěrem a s nápisem Diableu na přední straně. Na dně lahvičky je nalepena průhledná plastová etiketa s názvem výrobku v polštině, uvedením objemu výrobku a textem „Kamlen Duzy 4D POLSKA“. Lahvička je vložena do papírové krabičky s motivem andělíčků ve spodní části přední strany. Na přední straně krabičky je uveden anglický název výrobku a jeho objem (55 ml, 1.9FL.oz. 80% Vol). Uvedené složení výrobku na vnějším obale neodpovídá platným předpisům, některé ingredience jsou úplně vynechány, některé složky jsou uvedeny opakovaně v různých jazycích (např. AQUA - WODA). Na vnějším obale je také zdůrazněn původ parfémových složek ve Francii (PARFUM OILS MADE IN FRANCE). Na vnějším obale je také nalepena etiketa s českým a francouzským názvem, s pokyny k používání, varováními, datem spotřeby, symbolem otevřeného kelímku upravujícím dobu použití po otevření (zde 24M, tedy 24 měsíců) a uvedením názvu firmy TMT Cosmetics.

Proč je nebezpečná? V laboratoři zjistili, že obsahuje látku safrol (CAS 94-59-7) v množství 2,9 (+/- 0,6) mg/kg. Safrol sice může být obsažen v kosmetice, ale jen jako přirozený obsah éterických olejů, které se do ní přidávají - a ještě v hodnotě do 100 ppm ve finálním produktu. Tato parfémovaná voda, ale éterické oleje neobsahuje, tudíž safrol v ní být nesmí.

Riziko pro spotřebitele spočívá v tom, že safrol může kontaktem s kůží nebo inhalací přestupovat do organizmu, přičemž se jedná o látku vyvolávající obavy z možných dědičných mutací v lidských zárodečných buňkách a současně o látku, u které se předpokládá u člověka karcinogenní potenciál.











Zdroj: Ordinace.cz


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

okolo-msk2011-205
55_vylet_2809-1031
rovna_prava_pro_vsec...
13
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.