Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Články/Aktuality Podané ruce, o.s. - Projekt OsA slaví deset let existence

Podané ruce, o.s. - Projekt OsA slaví deset let existence

O bčanské sdružení Podané ruce, o.s. - Projekt OsA slaví již deset od svého vzniku v roce 2001. Toto občanské sdružení nabízí službu osobní asistence obyvatelům v Moravskoslezském, Olomouckém, Zlínském a Jihomoravském kraji.

Posláním občanského sdružení Podané ruce, o.s. - Projekt OsA je poskytovat službu osobní asistence. Tato služba je prováděna tam, kde si klient sám určí, např. v domácnosti nebo ve škole. Osobní asistent/-ka se snaží být maximálně nápomocen klientovi a zvýšit jeho samostatnost. Osobní asistent/-ka může klientovi pomoci například při zajištění péče o vlastní osobu nebo při chodu domácnosti. Službu klientům je možno poskytnout až 24 hodin denně, 7 dnů v týdnu. Klienty této služby jsou zdravotně handicapovaní všech věkových kategorií a senioři. Samotní klienti se částečně podílejí na financování služby formou úhrad za poskytnutou službu dle platného ceníku organizace.

Počátky fungování organizace jsou spjaty především s městem Frýdek-Místek. Nyní organizace působí v Moravskoslezském kraji na 36 místech, v Olomouckém kraji poskytuje službu na 6 místech, ve Zlínském také na 6 místech a v Jihomoravském na 1 místě.

Za uplynulých deset let zaměstnanci organizace při poskytování dosáhli i několika dílčích úspěchů. Významná jsou především dvě ocenění. Ředitelka společnosti, paní Bc. Helena Fejkusová, obdržela cenu „Sestra roku v sociální péči“, kterou vyhlašuje každoročně Mladá fronta DNES, a. s. a druhým významným oceněním je cena „Křesadlo“, kterou vyhlašuje o.s. HESTIA nejlepším dobrovolníkům roku. Cenu obdržel jednatel sdružení, pan Ing. Štěpán Křístek, který kromě svého vlastního zaměstnání pracuje jako dobrovolník v tomto sdružení.

Nezbývá než si přát, aby se i v následujícím desetiletí nalezlo dostatek sympatizantů, podporovatelů, donátorů a sponzorů, díky nimž se budou i nadále rozrůstat řady spokojených klientů, kterým organizace a především její zaměstnanci, osobní asistentky a asistenti, pomohou nést tíhu jejich osudů. Více o Občanském sdružení Podané ruce, o.s. - Projekt OsA naleznete na internetové adrese www.podaneruce.eu (v sekci Osobní asistence).

Mgr. Vladislav Ryška



 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

20_zahajeni_2609-125...
rovna_prava_pro_vsec...
P6021494
P5303066
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.