Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Rubriky Články/Aktuality Vitamíny „čím více, tím lépe“ LEŽ!

Vitamíny „čím více, tím lépe“ LEŽ!

K do by si pomyslel, že vitamíny můžou i uškodit, ale finská studie dokazuje, jak nadbytek, tak i úbytek vitamínů může škodit. Vědci zkoumali u několika starších žen z USA zdravotní stav a jaké minerály a vitamíny braly. Ženy užívaly vitamínové doplňky stravy a minerály, i když to neměly za potřebí a neměly ani žádný důkaz, že by jim to prospívalo, přitom měly dobrou výživu.

Zvlášť přípravky obsahující multivitamíny, vitamín B6, kyselinu listovou, magnezium, zinek, měď a železo zvyšují riziko předčasné smrti.

Především by lidé měli mít dostatek vitamínů z vyvážené potravy.

Nyní se budou muset výrobci léku při informování lidí řídit zásadami, které navrhla Evropská komise. Mělo by to napomoci lidem, aby dostávali přesné informace místo klamných reklam.

Pavla Raszková


 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

v-dolina2011-09
IMG_0128
P6231588
78_2soutezni_den_290...
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.