Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
O zdraví Žijte zdravě! Panenský kokosový olej

Panenský kokosový olej

patří mezi SUPERPOTRAVINY

Kokosový olej je mezi rostlinnými oleji výjimečný svým složením. Na rozdíl od jiných tuků se neusazuje v těle. Tráví se ale přeci jen pomaleji než sacharidy a dodává organismu energii postupně. Právě proto kokosový olej doporučují dietologové lidem, kteří mají problémy s hypoglykemií, potažmo diabetem. Olej totiž vyrovnává náhlé kolísání hladiny cukrů v krvi. Pár lžiček oleje tak dokáže navodit pocit nasycení na několik hodin, což je ideální při redukčních dietách. Takto se lze během hubnutí vyhnout neustálým choutkám na jídlo, které často vedou k dalšímu přejídání. Díky tomu se stal kokosový olej velmi populární v Americe a Velké Británii. Je opravdu až neuvěřitelně univerzální, má velmi široké spektrum použití  Kokosový olej vás jistě nezklame.

Kokosový olej jako potravina
Panenský kokosový olej je jednoduše výborný jako potravina. Má lahodnou chuť i vůni, hlavní výhodou však je jistě to, že se velmi pomalu tráví. Tak vás panenský kokosový olej zasytí na delší dobu. Je tedy ideální, pokud chcete shodit nějaké to kilo navíc. V žaludku se rozkládá na glukózu, neboli hroznový cukr, který se v našem těle neukládá. Kokosový olej je také lehce stravitelný a nezatěžuje žlučník. A samozřejmě neobsahuje žádný cholesterol.

Kokosový olej na smažení
Kokosový olej můžete používat i na smažení a přípravu pokrmů. Je tepelně stabilní až do 200°C, tudíž se nepřepaluje a neprská. Sladká vůně kokosového oleje ideálně pozvedne chuť palačinek, orientální kuchyni, vajíček i zelenině. Je vhodný i do studené kuchyně, skvěle jej využijete třeba i při pečení vánočního cukroví.

Kokosový olej na vlasy
Jedním z nejoblíbenějších použití kokosového oleje je jistě vlasový zábal. Můžete jej však také jednoduše vtírat do vlasů. Svým složením je panenský kokosový olej ideální pro suché vlasy s roztřepenými konečky. Vlasy vyživuje, nezanechává je však mastné, vsákne se a vlasy perfektně uhladí. Poté se tak lépe rozčesávají. Kokosový olej vám pomůže i odstranit lupy.

Kokosový olej – péče o pokožku
Lidé používají panenský kokosový olej i jako náhradu za běžná tělová mléka. Kokosový olej se krásně vstřebává a díky složení podobnému tukům naší pokožky nezanechává mastný film. Stejně jako ostatní přípravky na pleť, i kokosový olej nemusí sednout všem, záleží na typu pokožky. Pokud je však vaše kůže sušší, jistě si panenský kokosový olej oblíbíte. Panenský kokosový olej můžete použít i k důkladnému odlíčení.

Kokosový olej pomáhá proti bakteriím i kvasinkám
Kokosový olej je složen z mastných nasycených kyselin, které obsahují velké množství antioxidantů. Tak dokážou ničit bakterie, viry i kvasinky. Panenský kokosový olej prokazuje opravdu zázračnou schopnost při léčení nepříjemné kandidózy. Podle mnoha zkušeností postačí jedna lžička kokosového oleje denně nebo vnější potírání, a kvasinky, které způsobují kandidózu, postupně zmizí. Kokosový olej najde využití i v hojení vyrážek, jizev či ekzémů.

Kokosový olej na masáže celého těla
Panenský kokosový olej je hojně oblíben jako masážní přípravek. Často se využívá při thajské a havajské masáži, a to nejen díky své jemné vůni, ale také díky tomu, že velice snadno proniká do pokožky, zvlhčuje ji a zanechává ji pružnou a hladkou.

Kokosový olej jako mléko po opalování
Panenský kokosový olej zklidňuje vaši pokožku po delším pobytu na slunci. Také dokáže regenerovat kůži spálenou. Kokosový olej obsahuje velké množství antioxidantů, které bojují proti působení volných radikálů a tak bojují proti předčasnému stárnutí kůže a vráskám.

Kokosový olej jako oblíbený lubrikační gel
Využití panenského kokosového oleje při erotických hrátkách zmiňují už staré texty z Asie. Proto se také dá nazývat jedním z nejstarších lubrikačních gelů vůbec. Mezi přednosti panenského kokosového oleje jistě patří i to, že nevysychá a jako čistě přírodní nezpůsobuje žádné alergické reakce.

Kokosový olej je přírodní balzám po holení
Ano, i jako balzám po holení můžete využít panenský kokosový olej. Je naprosto ideální pro citlivou pokožku, která je narušena holením. Chemické vody po holení často vytvářejí pupínky na tváři, to s panenským kokosovým olejem nehrozí. A také samozřejmě velmi krásně voní.

Kokosový olej – balzám na rty
Zkuste použít panenský kokosový olej na rty místo balzámu. Jistě vás jeho účinky překvapí – zvláční popraskané rty, v létě je chrání před slunečními paprsky, v zimě zase panenský kokosový olej ochrání rty před mrazem.

Kokosový olej bělí zuby
Čistit zuby olejem se vám možná může zdát podivné, avšak opravdu to funguje. Oleje, soli a další přírodní látky se k čištění zubů používali už od starověku, i v dnešní době alternativní medicína doporučuje místo pasty a kartáčku jednoduše použít prst a olej, nejlépe ten kokosový. Běžné bělící pasty obsahují velké množství agresivních chemických látek, které poškozují sklovinu. Můžete vyzkoušet po čištění zubů běžným způsobem minutu až dvě třít zuby panenským kokosovým olejem. Po několika týdnech budou vaše zuby viditelně bělejší. Kromě toho také panenský kokosový olej zklidňuje dásně a zamezuje tvorbě aftů v ústech.

Kokosový olej jako starodávný i moderní lék
Účinků kokosového oleje si v posledních letech začíná všímat i moderní medicína. Panenský kokosový olej podporuje tvorbu hormonů štítné žlázy, díky čemuž zpomaluje stárnutí buněk. Kromě toho však také působí preventivně proti srdečním chorobám, senilitě a dokonce i rakovině. Podle jednoho průzkumu u jedinců užívajících panenský kokosový olej byl až o 30% nižší výskyt rakoviny než u těch, co používali olej jiný. V poslední době se také často spekuluje o účinku kokosového oleje na léčbu Alzheimerovy choroby. Panenský kokosový olej je opravdu tak univerzální. Jen to zkuste, všechny ty způsoby využití pocházejí od samotných uživatelů panenského kokosového oleje. A pokud vám nebude vyhovovat na vlasy, třeba si jej zamilujete jako krém na pleť…

BIO kokosový neztužený tuk se výborně hodí ke smažení a pečení. Neprská a nepění, je stálý za vyšších teplot. Skvělý k vymazání plechů, ale i jako součást pečení.
 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

53_vylet_2809-0808
P6231599
m-r-polsko2011-18
73_2soutezni_den_290...
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.