Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
O zdraví Rady pacientům Jídlo, kámen úrazu

Jídlo, kámen úrazu

C Chcete být zdraví, plní vitality a k tomu dobře vypadat? Ok, dobře, ale zas tak snadné to není. Vezněme v aspekt všechny úvahy...

Ač jsme zasypáni produkty ohromného množství a druhů, nedaří se nám dosáhnout vytouženého cíle.

Pokoušet zříct se fastwoodu, baget a nebo vlastních, špatně naučených návyků?

Žijeme ve světě konzumní společnosti, kdy více znamená zaručeně úspěšně. Nýbrž ne ve všem a všude. Vemte si například pouhou pšenici, vlivem neúprosné světové poptávky se její produktivita tisícinásobně zvýšila. Na tom by nic zvláštního ani nebylo, jenže… Pro získání větší produkce a zisků se náramně rychle a (ne)efektivně vyšlechtily odrůdy, které jsou natolik škodlivé pro naše zdraví, že to je dech beroucí.

Nyní můžete namítat „co budeme jinak jíst?“ Ano pravda, ale...

Nýbrž na druhou stranu je několik faktorů, proč byvhom se měli uskromnit.

Tak například pokud mají naši potomci mít zdárnou budoucnost, musíme umět hospodařit i s tím málem co máme. Za další je tu fakt, že populace lidí na Zemi rapidně roste každým dnem.

Uživit nás všechny to chce trik, no a právě na ten světoví zemědělci přišli. Jenže to má háček. Pomalu ale jistě se degenerativním způsobem zavádějí prvky, které nás všechny ohrožují.

Samozřejmě jich je již mnoho zainteresováno v našich životech. Právě my všichni máme možnost se s tím vypořádat, leč pro mnoho lidí zcela neadekvátně, protože se to dotýká naší suverenity a fyzičky.

Jen upozorňuji na rostoucí tlak na výrobce všech možných odvětví, jak jsou nuceni navyšovat produkci s rostoucí populací. Proto až příště zavítáte do supermarketu nebo podobného obchodu, uvažte, zda je pro vás výhodnější zdraví nebo přesycenost

 

Pavel Novotný



 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

p1140720
40_1soutezni_den_270...
vzduch-v-trinci-02
rakousko2011-11
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.