Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
O zdraví Rady pacientům Masáž: lék na nervy i elixír mládí (Ordinace.cz)

Masáž: lék na nervy i elixír mládí (Ordinace.cz)

M asáž většinou vnímáme spíš jako chvíle, při kterých vypneme mozek, relaxujeme. Pokud si ji dopřejeme pravidelně, měli bychom být nejen zdravější, ale také vypadat mladě i ve vyšším věku.

Masáž stimuluje krevní oběh, zvyšuje přísun kyslíku tkáním, snižuje krevní tlak, uvolňuje svaly a zlepšuje pružnost kloubů. Můžete jí tedy předcházet bolestem zad. Stimulace určitých tlakových bodů lze ovlivnit i stav vnitřních orgánů.

Čtěte také: Thajská a čokoládová masáž

Při masáži se uvolníte, takže zmírníte následky stresu, který může být příčinou mnoha zdravotních problémů. Pokud chodíte na masáž pravidelně, pak je to skvělá prevence proti mnoha nemocem a lze ji považovat za účinnou metodu jak posílit imunitu.

Díky masáži lze také bojovat se stárnutím – pravidelná masáž totiž podporuje krevní oběh, takže pleť zůstane déle vypnutá a má zdravou barvu. Výsledkem je také uvolnění svalového napětí, které ovlivní držení těla, takže máte mladší pružnější krok. Protože odbourává stres, máte po masáži lepší náladu, tedy důvod se usmívat a na své okolí působit uvolněně a mladistvě.

I když má masáž mnoho pozitivních účinků, jsou chvíle, kdy bychom na ni rozhodně chodit neměli. Odložte návštěvu maséra, pokud vás trápí:
  • infekce
  • horečka
  • srdeční obtíže
  • vysoký krevní tlak
  • křečové žíly
  • nediagnostikovaný otok či zduřeninu
  • Kožní problémy
  • Škrábance
  • Vyrážku

Masáž není vhodná ani pro lidi s neléčenou rakovinou. Velmi opatrně by si měl masér počítat i v případě, že máte astma.

Video: Masáž lávovými kameny


Zdroj: Susan Mumfordová - Masáže od A do Z, vydala Metafora 2011
autor: Renata Vyšínová , ordinace.cz



 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

p1140662
konf-bez-barier11
priprava2011-04
img_3716
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.