Cvičení s Jaroslavem Wojnarem Zooterapie Euroklíč
Legislativa Sociální reforma - články Informace č.: 69 - 2012 (NRZP)

Informace č.: 69 - 2012 (NRZP)

V ážení přátelé, v příloze Vám posílám zajímavý článek k tématu sKarta od Mgr. Vítězslava Prakse. Myslím, že je to trošku jiný pohled, obecnější, který uvádí jiné argumenty a jiné souvislosti, které nám možná nepřijdou na mysl. V této souvislosti si Vás dovoluji informovat, že ve čtvrtek 13. září 2012 v pořadu České televize „Máte slovo“ by mělo být na pořadu téma sKarty.

V minulé informaci jsem Vás informoval o tom, že Poslanecká sněmovna měla projednávat vrácený zákon Senátem, tisk 594/4, který je pro nás velmi zajímavý z mnoha hledisek. Především zákon navrací souběh rodičovského příspěvku a příspěvku na péči u dětí do 4 let věku, navyšuje příspěvek na péči ve II. a III. stupni o 2000,- Kč u dětí ve věku 4 - 7 let, umožňuje OZP v ústavní péči, aby požádaly o příspěvek na mobilitu a opět umožňuje přiznat dávku na nákup schodišťové plošiny či domácího výtahu a jiných zařízení. Senát k tomuto zákonu schválil změnu, která se týká právě Karty sociálních systémů. Stanovil, že všechny transakce spojené s sKartou budou pro klienty bezplatné. Poslanecká sněmovna se však vůbec nedostala k projednávání zákonů vrácených Senátem. To znamená, že ani tento zákon nebyl v konečné verzi projednán a musíme čekat na další schůzi, která by měla začít 18. září 2012.

Vážení přátelé,

vzhledem k neprojednání tohoto návrhu zákona máme možnost nadále oslovovat poslance v jednotlivých krajích a doporučit jim, aby uvedený tisk 594/4 schválili ve verzi Senátu. Tato verze nijak nemění jednotlivá ustanovení, která se týkají sociálních dávek, pouze upravují používání sKarty, a to právě tak, aby všechny transakce na sKartě byly bezplatné. Proto je důležité o této věci informovat jednotlivé poslance. Prosím Vás o pomoc v této věci.

Vážení přátelé,

v příloze Vám posílám informaci o konferencích „Rovná práva pro všechny“, které se budou v následujících týdnech konat v jednotlivých krajích. Tyto konference jsou součástí projektu Progress, který je hrazen z Evropské komise a je zaměřen na diskriminaci osob se zdravotním postižením. Tyto konference vyvrcholí konferencí v Senátu, která se uskuteční 23. října 2012. Pokud byste měli zájem účastnit se konferencí v jednotlivých krajích, stačí se přihlásit na uvedené e-mailové adresy.

Vážení přátelé,

pokud někdo z Vás bude osloven k převzetí sKarty a zároveň je držitelem průkazu TP, ZTP nebo ZTP/P a je příjemcem některé sociální dávky pro osoby se zdravotním postižením, prosím, ozvěte se nám. Pokud nechcete mít sKartu, budeme se snažit Vám v této věci poradit.

Přeji Vám všechno dobré.

S pozdravem

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

_______________________________



 
„Jsme obyčejní lidé jako vy, jen máme hendikep, se kterým náš život navenek vypadá odlišně, pro vás zdravé nezvykle. Pro kompenzaci máme různé pomůcky, ale v jádru se náš život od vašeho neliší. Radujeme se, sportujeme, bavíme se. Umíme i pracovat, i když si někteří zaměstnavatelé myslí, že s hendikepem jsme použitelní jen na ‚lepení obálek‘. Opravdu nemáme rádi, když nás druzí považují za chudáčky a litují nás.“

Náhodné obrázky z naší Galerie

03_prijezd_2409-2149
img_3667
P6231614
luhacovice-09
Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.
Více informací o používání cookies se dozvíte v tomto článku.